Martes 1 de Abril


a las 20.30h y 23h

Jordi Mas



Aquest vespre, llegiré, juntament amb uns quants alumnes de l’aula de teatre Nuri G. (nom més aviat improvisat per a l’ocasió), poemes del llibre Autoretrat amb esfinx, que tot just acaba de sortir. Segons com avanci la nit, és possible que hi inserim algun poema inèdit i algun fragment dels Contes d’Ise, que és una obra que vaig traduir fa uns anys i que m’estimo moltíssim.

Sobre el llibre:
A mig camí de la paraula i el crit, Autoretrat amb esfinx és la crònica dels esforços d’un personatge, Blai Briansó, per guarir les ferides del passat i emergir per fi de la matèria com a subjecte plenament diferenciat i autònom. I, també, una galeria de personatges clàssics, l’exemple dels quals és invocat en relació a la qüestió que es vol resoldre: ¿com podem mantenir una relació creativa amb el món del qual formem part, quan el dolor de sentir-nos-en separats sembla, alhora, una necessitat essencial?

Jordi Mas va néixer a Santa Coloma de Queralt l’any 1972. Va cursar estudis a la Facultat de Traducció i d’Interpretació de la Universitat Autònoma de Barcelona, on ara exerceix de professor de llengua japonesa. També s’ha dedicat a la traducció, especialment de productes d’animació japonesos al català. És autor de Josep Maria Junoy i Joan Salvat-Papasseit: dues aproximacions a l’haiku, i de la traducció catalana del clàssic japonès Contes d’Ise.